dinsdag 24 juni 2014

Airnergy, de kracht van zuurstof

Airnergy: De kracht van zuurstof

Airnergy mag rustig een doorbraak worden genoemd in natuurlijke therapie. Airnergy is de kracht van pure energie in ons lichaam.
Gezond, fit en vitaal door natuurlijk verrijkte zuurstof. Ons lichaam haalt het merendeel van de benodigde energie uit de zuurstof die we inademen. Door ouderdom, ziekte en invloeden van het milieu zijn we steeds minder goed in staat om voldoende energie te produceren. Met behulp van de Airnergy technologie wordt de energiehuishouding in ons lichaam op een natuurlijke wijze geoptimaliseerd. Ziekte en degeneratie worden bestreden en de prestaties en de vitaliteit verbeteren sterk.
Meer energie door Airnergy
Wie vaak buiten in de natuur loopt voelt zich energieker. U kent ongetwijfeld het effect van een verfrissende regenbui op een warme dag. Dit effect wordt veroorzaakt door de natuurlijke fotosynthese en geeft ons dat energieke gevoel.
Fotosynthese is een natuurlijk proces waarbij groene planten zonne-energie gebruiken om koolstofdioxide en water om te zetten in suikers. Het afvalproduct wat ze produceren is zuurstof. Alle leven op aarde is afhankelijk van dit plantaardige afvalproduct. De werking van Airnergy is gebaseerd op dit principe.
Bij Airnergy wordt deze zuurstof onder invloed van een lichtbron in een aangeslagen toestand gebracht (Singlet Oxygen Energy). De energie die hierbij vrijkomt bindt zich aan het waterstofmolecuul. Dit ademen we in en wordt via de bloedbaan naar onze weefsels gebracht. In de energiefabriekjes (mitochondrie) in de cellen wordt ADP omgezet in bruikbare energie ATP. Dit proces wordt door Airnergy flink verhoogd.

Zuurstof
Zuurstof is een natuurlijke energiebron die we nodig hebben om te leven. Het is de energie-leverancier voor de cellen, spieren en stofwisseling. De lucht die we dagelijks inademen bestaat voor ongeveer 21 % uit zuurstof. Van de ingeademde zuurstof wordt door ons lichaam maar en klein gedeelte benut. Het overige wordt ongebruikt uitgeademd. Onderzoek heeft uitgewezen dat toevoegen van zuurstof aan de lucht geen enkele invloed heeft op de hoeveelheid zuurstof die het lichaam effectief gebruikt. De oplossing ligt dus in het verbeteren van de zuurstofopname door het lichaam. Via bevochtigde lucht ademt men bij de Airnergy extra verrijkte zuurstof in, waardoor de zuurstof door de cellen beter wordt opgenomen → meer energie.
Door verschillende invloeden zoals ziekte of vervuiling kunnen verouderingsprocessen (degeneratie) optreden. Met de Airnergy verbetert de celstofwisseling, waardoor regeneratie (herstel) kan optreden. Dit herstel wordt doorgaans makkelijk waargenomen. Men voelt zich energieker, prettiger. Ook minder zichtbare processen (versoepelen bloedvaten, hoge bloeddruk) werpen al snel hun vruchten af.

Geactiveerde zuurstof een nieuwe kijk op natuurlijke geneeswijzen
De geactiveerde zuurstof zorgt ervoor dat de ingeademde zuurstof beter door het lichaam kan worden benut. Het toepassen van deze therapie lijkt niet alleen de levensverwachting te verhogen, maar beïnvloedt ook de gezondheid en de vitaliteit.  Geactiveerde zuurstof zoals de Airnergy is een volstrekt natuurlijke therapie.
De belangrijkste effecten van Airnergy op een rijtje:

 • Het verbrandingsproces in de cellen werkt beter, met als gevolg een hogere energieproductie, hierdoor zal de vitaliteit toenemen.
 • Het immuunsysteem wordt versterkt, waardoor in de cel meer beschermende antioxydanten worden geproduceerd. Deze antioxydanten neutraliseren veel agressieve vrije radicalen in ons lichaam. Dit heeft vooral een positief effect bij ziekte en aandoeningen op de huid, de ogen en het verouderingsproces.
 • Het autonome zenuwstelsel - de belangrijkste regelcentrale van alle processen in het lichaam - werkt aanzienlijk beter. Dit betekent dat de stofwisseling wordt geoptimaliseerd, een randvoorwaarde voor een goede gezondheid, snel herstel, effectieve ontslakking en een goede gewichtsbeheersing.
Voor wie is Airnergy bedoelt?
Bekijken we het vanuit een preventief standpunt dan zou je kunnen zeggen dat iedereen baat heeft bij Airnergy. Als de vitaliteit en energie toeneemt, als ons immuunsysteem ermee wordt versterkt, als het verouderingsproces wordt vertraagd en als ons autonoom zenuwstelsel beter in balans is (bloeddruk, cholesterol, stresshormonen) dan gaat iedereen het effect van Airnergy merken.
Geactiveerde zuurstof heeft zeker positieve invloed op chronische ziekten en aandoeningen vanwege een snelle regeneratie. Ziektebeelden waaraan men zou kunnen denken zijn oa:
 • Hart- en vaatziekten, doorbloedingsstoornissen, verbetering van bloeddruk en cholesterolgehalte
 • Reumatische aandoeningen, whiplash, fibromyalgie, spierpijnen en verkrampingen, pre en post operatieve processen, pijn
 • Astma en COPD, hyperventilatie, snurken en vermoeidheidsklachten (chronisch)
 • Stressklachten, Burnout, stemmingswisselingen, concentratiestoornissen
 • Hooikoorts, immuunproblematiek, Allergische klachten
 • Huidaandoeningen oa. eczeem
 • Stofwisselingsproblemen, goede ondersteuning bij reinigingsprocessen,Diabetes type I en II
 • Slaapstoornissen, slaapapnoe
 • Maculadegeneratie, Oogaandoeningen, Oorsuizen
 • Alzheimer, parkinson
 • Verbetering van sportprestaties

De Airnergy wordt gebruikt in de geneeskundige therapie, bij het op gang brengen van regeneratieprocessen maar ook in het bedrijfsleven of in de topsport met het oog op prestatieverbetering en preventie.
Wetenschap
Het gaat te ver om alle onderzoeken hieronder te benoemen maar enkele hebben we er even uitgelicht:
 • Dr. Wienecke, vooraanstaand Duits sportarts onderzocht de effecten van Airnergy op het uithoudingsvermogen
 • Dr. Erich Krämer onderzocht het effect van Airnergy op hypercholesterolemie
 • Dr. Claudia Schölmann concludeerde in een studie dat Airnergy significant beter werkt dan conventionele zuurstoftherapie
 • Dr. Knop publiceerde een omvangrijke studie waarin hij concludeerde dat Airnergy een basistherapie moet zijn bij verouderingsprocessen, immuniteits- en stofwisselingsproblemen
 • Dr. Marion Burman-Urbanek en neuroloog Dr. H. Straube onderzochten het effect van Airnergy op diverse slaapstoornissen
 • Prof. Dr. Klaus Schlüter concludeert in een omvangrijke studie dat Airnergy zeer behulpzaam is bij mensen met hoge bloeddruk
Dit is slechts een kleine greep uit het geheel van onderzoeken naar de effecten van Airnergy. Al deze onderzoeken, de ervaring van sporters, de ervaring van patiënten kunt u terugvinden op de website www.airnergy.nl onder de kopjes actueel en testimonials.

Airnergy en een aantal ziektebeelden
Hieronder schetsen we een aantal ervaringen met Airnergytherapie alhoewel we er ons van bewust zijn dat iedereen individueel kan reageren op behandelingen met Airnergy.
 • Algemeen Na ongeveer 3 behandelingen merken de meeste mensen de eerste veranderingen. Onze ervaring is dat de basis van een succesvolle kuur inhoudt dat mensen 3 x per week een Airnergy behandeling ondergaan. Mensen die na de eerste kuur van 3 weken nog weinig vooruitgang boeken, hebben vaak in een 2e kuur toch meer resultaat. Met persoonlijk advies begeleiden wij u en adviseren wij u in een geschikt behandelplan voor uw specifieke behandelvraag.
 • Acute fase van ziekte Vooral in een beginfase is frequent behandelen noodzakelijk omdat u anders steeds geneigd bent terug te vallen naar het oude niveau. Alle energie wordt gebruikt voor het herstel van de ziekte en niet voor algemeen herstel of algemene opbouw.
 • Anti Aging Op de huid en op rimpels heeft het een positieve werking. Nagels worden sterker en haar groeit beter/wordt dikker.
 • Chronische Vermoeidheid Bij chronische vermoeidheid zien we regelmatig al snel een verbetering van het energieniveau. Soms duurt een terugkerende vitaliteit echter langer.
 • COPD Ademhalingsklachten reageren goed op Airnergy. De zuurstofsaturatie (SPO2) zien we vaak verbeteren.
 • Concentratie Het verbeteren van de concentratie is iets wat niet direct opvalt maar zeker aanwezig is. Vaak realiseert men dit pas achteraf.
 • Depressieve klachten Vaak al na een aantal behandeling is het merkbaar dat de zin in dingen ondernemen terugkomt.
 • Fibromyalgie De ervaring is dat, net als bij veel therapievormen, mensen met fibromyalgie soms heftig kunnen reageren. De kuur wordt hierbij milder toegepast en duurt toch vaak wat langer, meerdere kuren.
 • Griep Zet vaak niet door, wel heeft men lichte spierpijn.
 • Hart en Vaatziekten We zien vaak bloeddruk normaliseren, de benauwdheidsklachten nemen af, cholesterol verbetert. Ook hier moeten we vaak een milder behandelingspatroon kiezen.
 • Hooikoorts In combinatie met hun medicijnen, ervaren hooikoorts patiënten beduidend minder klachten.
 • Hyperventilatie De ademhaling verbetert en daardoor verminderen hyperventilatieklachten. Bij hardnekkige hyperventilatie hebben we meerdere kuren nodig.
 • Lyme Bij deze ziekte kunnen we de vermoeidheidsklachten en spier-/gewrichtsklachten beduidend verminderen. De besmetting met Borrelia zal echter niet verdwijnen.
 • Menstruatie Menstruele en Pre-menstruele klachten verminderen sterk, ook overgangsklachten verbeteren aanmerkelijk.
 • Pijnklachten Door een betere celstofwisseling en doorbloeding kunnen deze klachten sterk verminderen. Echter niet alle pijnen verdwijnen altijd. We zien ook vaak een vermindering van medicijnbehoefte.
 • Pre en Post operatief Met name in Duitsland is er reeds ervaring opgedaan bij de inzet van Airnergy in pre en post operatieve processen. Vooraf 1 a 2 kuren met dagelijkse behandeling in de laatste week voor de operatie en na de operatie, in de herstelfase, geeft een aanmerkelijke versnelling van het heelproces.
 • Slaapstoornissen Deze hebben nogal eens een wisselend beeld. Daar waar de een veel beter gaat slapen zijn anderen juist heel vroeg wakker maar wel met veel meer energie. Vaak moet er bij deze groep een compleet nieuw dag/nachtritme ontwikkeld worden. het duurt even voor alles stabiliseert.
 • Stofwisseling Mensen met een slechte stofwisseling zien deze al vrij snel weer in balans komen.
 • Vastzittend slijm Het ophoesten en losmaken van vastzittend slijm is vaak al na een paar behandelingen merkbaar.
 • Vermoeidheid Dagelijkse vermoeidheid en vermoeidheid door overbelasting en stress, reageren goed en snel op Airnergy. Zelf heb ik dit aan den lijve ondervonden afgelopen maart 2008.
 • Whiplash Bij whiplash is ook vaak het autonome zenuwstelsel uit balans (misselijkheid, temperatuur ea.). De ervaring is dat Airnergy al snel een gunstige en langdurige werking heeft op alle verschijnselen. Het heeft een pijnverminderende werking en het geeft ook weer veel energie.
Belangrijk is dat iedereen natuurlijk op zijn eigen specifieke wijze reageert op chronische aandoeningen. Niet iedereen is hetzelfde en bijna niets is van te voren voorspelbaar. We houden echter met u het voortgangstraject scherp in de gaten.
Airnergy in onze praktijk
Sinds 2007 beschikken we over het meest geavanceerde model van Airnergy. Geen wonder want met cliënten met pijnklachten (celstofwisseling, doorbloeding), cliënten voor gewichtsbeheersing (stofwisseling) en cliënten voor stoppen met roken (balans in vegetatieve systeem) kunnen we iedereen op de juiste manier van dienst zijn.
Wij bieden Airnergy therapie aan in een kuur van 10 behandelingen, die men meestal drie maal per week ondergaat. Gedurende 20 minuten zit u ontspannen aan het apparaat aangesloten met misschien een tijdschrift in uw hand. Middels een neusbrilletje ademt u de geactiveerde zuurstof in.
Voor aanvang van de eerste behandeling vullen wij een vragenlijst in en hierop houden wij uw vorderingen bij. Door deze nauwkeurige registratie zien we veranderingen sneller. Aan het einde van een kuur overleggen we of het nodig en zinvol is om een vervolgkuur te doen. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de ernst van de klacht.
Soms wijken we af van de standaard drie behandelingen per week. Bij bepaalde ziektebeelden (oa. fibromyalgie) verlagen we de intensiteit nog wel eens, terwijl we bij acute ziektebeelden soms wel twee maal per dag kunnen behandelen (oa. na zware operaties).
De kuur bestaat uit 10 behandelingen van 20 minuten (zie kosten en vergoeding).

Airnergy therapie wordt bij ons door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.
Gerard en Joke Versswijver volgden de workshop Airnergy in 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten