dinsdag 24 juni 2014

Consult en onderzoek

Werkwijze
Wanneer u voor de eerste keer in de praktijk komt wordt er een intakegesprek gevoerd. Hierin worden uw klachten, medicijngebruik en medische historie besproken. Tevens vindt er een uitgebreide anamnese plaats. Dit is niet altijd voldoende. Uitgebreider onderzoek kan nodig zijn om uw klachten te doorgronden.
Meten is weten
Matera werkt met verschillende onderzoeksmethoden alvorens een therapie te bepalen. Onderzoek van bloed, urine, ontlasting of een haaranalyse behoren tot de mogelijkheden. Deze onderzoeken worden uitgevoerd door RP-Vitamino B.V. in Kamperland, een erkend biochemisch laboratorium.


De behandelingen van Matera zijn gericht op het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Er wordt bij voorkeur zoveel als mogelijk gewerkt met natuurlijke producten. Natuurgeneeskundige behandelingen gaan goed samen met reguliere behandelingen en kunnen vaak aanvullend en ondersteunend werken.
Laboratoriumonderzoeken
Bloedanalyse
Hiermee kan in een vroeg stadium bekeken worden of er tekorten aan vitamines en mineralen bestaan, waardoor organen slecht functioneren. Ook hormonale storingen en stofwisselingsproblemen zijn zo op te sporen.
De Bloedsediments-combitest (SKB-test)
Voorkomen is beter dan genezen, maar hoe weet je nu wat je zou kunnen voorkomen? Aanleg voor ziekte veroorzaakt door een slechte stofwisseling kan nu herkend worden en dus behandeld. Van een paar druppels bloed uit de vinger is het mogelijk om uitgebreide informatie te krijgen over de toestand van uw lichaam.
Met de SKB test zijn de volgende punten te onderkennen:
 • Conditie van het lichaam
 • Kwaliteit van het afweersysteem
 • Schadelijke stofwisselingsresten (vrije radicalen)
 • Hormonale problemen
 • Kwaliteit van de lever
 • Kwaliteit van de nieren
 • Kwaliteit van de darmen (schimmels en dysbiose)
 • Aanwezigheid van stress
 • Verzuring van het lichaam
 • Functioneren van het zuurstoftransport
 • Functies van de ijzeropname
 • Gebrek aan bepaalde vitaminen en sporenelementen
De SKB bloedsedimentstest wordt uitgevoerd door RP-Vitamino BV in Kamperland
Ontlastingsonderzoek
Door dit onderzoek van de darmflora wordt de bacteriële balans van uw darm onderzocht evenals de mogelijke aanwezigheid van schimmels. Ook wordt de verwerking van vetten, koolhydraten en eiwitten bekeken, zodat de oorzaak van oa. huidziekten, vermoeidheid, allergieën en spastische darm bepaald wordt.
De veelvoudige taken van de darm zijn voor de mens van levensbelang. Aan de ene kant laat de darm voedingsstoffen door en aan de andere kant beschermt de darm ons voor aanvallen van buitenaf. Die laatste beschermingsfunctie wordt gevormd door de darmflora (goede bacteriën), het darmslijmvlies en het immuunsysteem van de darmen. Alleen al het immuunsysteem van de darmen is verantwoordelijk voor 80% van de menselijke afweercapaciteit.
Niet alleen het verteren en verwerken van eiwitten, vetten en koolhydraten zijn belangrijke taken van de darmen. Ook de opname en verwerking van vitaminen en mineralen is afhankelijk van de kwaliteit van de darmen. Een slechte darmfunctie (bijvoorbeeld een dysbiose) blokkeert de opname van deze, voor onze gezondheid zo belangrijke, voedingsstoffen. Slecht werkende darmen zijn dan ook te zien als oorzaak van de meest uiteenlopende gezondheidsproblemen.
Ook de samenstelling van de darmflora en de zuurgraad geven belangrijke informatie over de kwaliteit van de darmen. Onverteerde spijsverteringsresten in de ontlasting kunnen wijzen op een verstoorde stofwisseling. Een ander probleem is de aanwezigheid van een grote hoeveelheid schimmels in de darmen. Ook hiervan kan een verstoorde darmflora de oorzaak zijn. Een verstoring van de darmflora kan ook ontstaan door toedoen van bijvoorbeeld een antibioticakuur.
De ontlastingsonderzoeken worden uitgevoerd door RP-Vitamno BV in Kamperland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten