dinsdag 24 juni 2014

Lymfedrianage Presojet

Wat is Lymfedrainage
Wanneer ons lymfatisch systeem normaal functioneert speelt ze een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en het afvoeren van afvalstoffen. Lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen zoals vroegtijdige veroudering, zware benen, futloos, pijnklachten, weerstandsvermindering, cellulitis.

Het lymfesysteem
Het lymfevatstelsel is een afvoersysteem voor weefselvocht met daarin opgeloste macromoleculen (waaronder eiwitten). Het lymfevocht wordt door lymfevaten vervoerd. Deze lymfevaten bevatten kleppen, zodat het vocht niet terug kan stromen of stagneren. Het vervoer gaat van kleine vaatjes naar veel grotere vaten. Met name in de liezen en de oksels zijn grotere lymfevat stations (de lymfeknopen). Deze lymfeknopen hebben een aantal functies zoals filteren, maar zijn ook weerstandssensors. Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor uw gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand.
Lymfedrainage is een manier om een minder goed functionerend lymfestelsel weer in een betere conditie te brengen.

Lymfedrainage wordt geadviseerd als de lymfestroom slecht werkt. Merkbaar aan oa.
 • Vocht vasthouden (dikke enkels, voeten, handen, oorlellen en beginnende spataders.
 • Hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid, stress, rusteloze benen en zelfs pijn (doordat afvalstoffen te lang in het lichaam blijven).
 • Bij slechte verbranding van suikers waardoor er vetaanzetting optreedt bij de probleemzones zoals buik, benen en billen.
Presojet bij Matera Gezondheidscentrum
Presojet is een op luchtdruk werkend lymfedrainage systeem wat veel in kuurcentra wordt gebruikt. Uw lichaam wordt ingepakt door middel van luchtdrukhoezen, waarna ritmisch lucht onder de hoezen wordt geblazen en weer wordt afgezogen. Deze behandeling resulteert in een verbluffende stimulatie van uw bloed en lymfesysteem op de juiste plaatsen. Lymfevaten, lymfeknopen en venen krijgen een perfecte behandeling. De behandeling zelf duurt slechts 20 tot 25 minuten.
Met Presojet kunnen we een aantal selectieve, op maat gemaakte programma's selecteren. De passieve therapie, waarbij u volkomen ontspannen ligt, zorgt voor een snelle afvoer van lymfevocht en afvalstoffen. U voelt zich al snel veel beter. De resultaten zijn verbluffend en al snel zichtbaar. Presojet van marktleider ENCO uit Spanje is wereldwijd bekend in kuuroorden en wellness centra en ongetwijfeld een van de beste en meest verantwoorde manieren om af te rekenen met oedeem en cellulitis.
Inzetbaar bij:
 • Verhoging van bloed en lymfestroom
 • Obesitas
 • Anti cellulitis
 • Vermoeidheidsklachten
 • Slechte doorbloeding, doorbloedingsstoornissen
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Relaxatie
 • Oedeem (vocht in enkels, benen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten